Ljetne sportske igre 2020. goidne

Ljetne dječje sportske igre osmišljene su kao zdrava zabava, kako tijelom tako i duhom! Organizirali smo ih krajem ljeta da se djeca vide prije škole, malo se podruže i poigraju.

Najbolje su im igre koje su vođene i gdje ima sudaca i pravila, to klinci vole. Njihov natjecateljski duh vidio se u svim igrama, a željeli smo da se i međusobno povežu tako da smo napravili timove izvlačenjem imena sa papirića.

Sportske igre  namijenjene su svim klincima  od 6 do 12 godina neovisno o njihovim sportskim aktivnostima izvan škole. Izmislili smo igre prvenstveno za odličnu zabavu a prijaviti se mogao tko god je bio spreman za igru!!!

Jedina poznata igra bila je “graničar” i nju su igrali kvalifikacijski, na ispadanje. U svim drugim igrama sreću je nosilo vrijeme ili količina prenesenog a bile su uglavnom štafetne. 

Npr vozili su tačke sa prepunom zdjelom vode i tim koji je tačkama dopeljao najviše vode u mililitrima – dobio je bodove. Spretni konobar imao je zadatak da 6 punih čaša vode prenese od starta do cilja 🙂 , na “svemirskim motorima” (partvišima) prevozili su jedan drugoga, “skijali” su na daskama, bacali su  kuglu za boćanje u dalj i skakali s mjesta.Napravili smo im vojni poligon gdje su klinci preskakali sanduke, provlačili se ispod mreže, trčali slalom između štapova i gađali mete paintball puškama. Povlačili su i preskakivali uže. Borili su se u odjelima “sumo boraca”…Bilo je lijepo vidjeti da rade timski i da se super dogovaraju iako se ne poznaju a u svakom timu su bila djeca svih godišta.


Ljetne sportske igre trajale su dva dana, 20. i 21. 08. po dva i pol sata  u popodnevnom terminu kad se malo lakše diše i kada imamo hlada na jezeru. Ako njih pitate – premalo i prekratko!!!!

ljetne sportske igre


Na kraju smo dodijelili prekrasne, vrijedne poklone za prva tri mjesta, timski i po kategorijama i to ih je oduševilo!!! Nagrade nam je osigurao Turistički ured grada Zaprešića!Ta čitava dva dana su bila prekrasna, puna smijeha i igre, prepuna pozitivne energije, roditelji su imali svoj navijački korner na dekicama u hladu, atmosfera je bila opuštena, sve ali baš sve je bilo genijalno.


Prilikom dolaska mjerili smo im temperaturu, svaki puta pili su iz nove čaše, ruke su svako malo dezinfincirali – sve smo prilagodili novom normalnom!Sveukupno je sudjelovalo 38 klinaca, od kojih su nam njih 8 došli u goste ( iz Dubrave, Jaske i Dugog sela)!

Svako dijete dobilo je medalju i diplomu za sudjelovanje! 

Hvala TZ Zaprešić na pomoći i ZFM radiju na medijskoj potpori!

Ljetne sportske igre 2020. goidne
Podijeli:

Odgovori