Imaš zadaću?

Imaš zadaču

Uh…nemrem se boriti sa školstvom, pogotovo kada imam dvoje djece, i svako svoj razred, svoje gradivo, svoj turnus…e, nemrem. Dođ€˜em doma 5 pol 6, onda ovu vozi tam, njega sim… pokupi ih, daj nekaj za jest… volim i kavu popiti, malo telke, malo koja knjiga… a čovječe nisam zadaću napisala, nisam prepitala klince, nisam vidla kaj se novog uči…. i tak… ocjene padaju. Briga me uče za sebe, ja sam svoje naučila davno, daj pliz nemrem to ispočetka… Da ne kažem koliko mi je od naučenog realno trebalo u životu… I nisam uvijek imala petice i mi smo čak katkad mogli zmarkirati jer nismo imali e-dnevnik… i gle ispala sam oke!

Onda dođe subota i nedjelja kada ih napokon pomnije promotrim jer imam vremena za njih, malo više nego u tjednu… posjetili bi rodbinu, pozvali si goste, otišli u kino ili malo šetat po Jarunu…ali ne!!! imamo zadaću, imamo školskih problema nakupljenih tokom tjedna, imamo lektiru, imamo vježbanje matematike, prolazimo povijest u detalje…o bože….zakaj.:(

Tak se mnoge obitelji raspadaju, pa dajte nam šansu vikendom da se razonodimo, družimo, budemo bezbrižni, dajte nam malo mira od zadaća, pa ne bude generacija glupa ako malo manje uče. Oni imaju google, mi ga nismo imali…halooo?!

Daj da prestanu nositi te torbetine, dajte im tablete, računala… nova se generacija treba samo znati vlastoručno potpisati… koji god dokument trebaš,za kaj god, moraš ga skenirat i poslati ili isprintati… zakaj ta djeca moraju tak puno pisati?

Namjerno ovo pišem tako ne književno i budete vidjeli da me svejedno razumijete.

Neću se sada osvrtati na književni jezik i (ne)završene škole čelnih ljudi koji nam vode državu, ali moja mala hoće biti frizer za pese i muči se sa aoristima, kosinusima i turcima….uh!

Zanimljivo je vidjeti kako djeca s voljom i velikim interesom uče ono što ih zanima. OK, ajmo im dati osnovna znanja o svemu, ali ajmo im ostaviti vremena da se razvijaju u onome što je njihov izbor i njihov talent. Na kraju krajeva, pogledajte ih kad su vani i u pokretu (za što ima ostaje najmanje vremena) i vidjet čete da u nekim klincima ipak još ima djece.

Znam da ovim tekstom ne budem ništa riješila ali mi je eto malo duši lakše… a sad se hićem na lektiru!

majka kriminalka

Imaš zadaću?
Podijeli:
Označeno:                 

Odgovori